bindweefselmassage

De bindweefselmassage gaat niet door voor een ontspanningsmassage. Al zijn er bij die zweren bij deze massage en deze maandelijks prefereren.

De bindweefselmassage is een massage zonder olie, welke uitgevoerd wordt in de dieper gelegen huiddelen. De technieken die hierbij gebruikt worden, zijn lichte strijkingen en het rollen en oppakken van de huid. De huid en het onderliggende bindweefsel wordt op deze manier gestimuleerd.

Bindweefsel is een elastisch weefsel dat de organen beschermt. Het ondersteunt daarnaast de bloedvaten, zenuwen en spieren. Bindweefsel speelt een rol bij je immuunsysteem en wondgenezing. Het heeft te maken met je huidelasticiteit en zorgt mede voor transport van zuurstof, voedingsstoffen, afvalstoffen en de zo geheten signaalstoffen (overdragen van boodschappen tussen de cellen). Ook speelt het een grote rol bij je energieopslag en warmte isolatie.

Bepaalde zones van je lichaam staan in contact met je organen en andere lichaamsdelen. Door de bindweefselmassage voelt de masseur waar de spanning zich bevindt. Het masseren van deze zones kan ervoor zorgen dat eventuele blokkades in de bijbehorende organen worden opgeheven.

Cosmetisch is deze vorm van massage goed tegen cellulite, de bekende sinaasappelhuid. De huid wordt verstevigd en zelfs de kleur kan verbeteren. Dit door de verbeterde opname van voedingsstoffen en de afvoer van de afvalstoffen in je huid. Lijntjes en rimpels kunnen verminderen. Het is een prima massage voor het verzachten van littekens en de bevordering van de beweeglijkheid van verkleefde delen.

Kortom; bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding enorm, vermindert of verwijdert blokkades en verstevigt de huid.

Voor de start van deze massage hebben we een eerste intake. Dan worden de zones bekeken en in overleg een afspraak gemaakt over de duur van de massage. In kuurvorm is deze massage vaker effectief dan ééns in de zoveel tijd.

De meest voorkomende zones voor deze massage zijn de rug, benen, armen, decolleté, hals en gezicht. Ook de buik wordt vaak meegenomen.

Bindweefselmassage heeft een positief effect op verschillende klachten als hoofdpijn, migraine, buik en borstkas aandoeningen, maag- en darmaandoeningen, doorbloedingsstoornissen, gewrichtsproblemen, slapeloosheid en chronische verkoudheid.

Bij Taurus wordt de bindweefselmassage gecombineerd met cupping / cupping massage.