Massage met edelstenen

De werking van edelstenen is al duizenden jaren bekend. Op vele manieren worden zij gebruikt. Denk aan het zuiveren van ruimten en bescherming tegen negatieve energieën. De hotstone massage wordt uitgevoerd met basaltstenen (vulkaangesteenten). Deze stenen werden vroeger vooral gebruikt voor genezingsrituelen, zoals het verbeteren van de spijsvertering, de doorbloeding, de functie van inwendige organen en het warm houden van het lichaam. Edelstenen zijn door de natuur gevormd en vaak door de mens in vorm geslepen. Elke steen heeft een andere trilling opgedaan door zijn herkomst op aarde. De samenstelling van de grondstoffen van de steen en van de bodem spelen een rol in de trilling. Net als de factor tijd. Door het masseren met deze stenen brengen zij hun werking over op het lichaam. Het gebruik van natuurlijke olie verhoogt de trilling en de werking.

Kies de steen die bij je past:

1. Basalt 

Deze (minerale) basaltstenen kunnen je kracht en stabiliteit geven op zowel mentaal, emotioneel als fysiek vlak. Het aardt en helpt negatieve energie en spanning uit het lichaam af te voeren. Het kan helpen bij verkrampingen en spierproblemen. Het ondersteunt bij slapeloosheid, winterhanden en -voeten, aandoeningen aan de luchtwegen en problemen met de spijsvertering. Het activeert, maar op een zachte manier. Dit is een zelfde soort steen als de hotstone (ijzerhoudende, vulkanische basaltstenen).

2. Tijgeroog

Kwarts, vermengd met veel ijzerverbindingen. Tijgeroog geeft zelfvertrouwen en stelt je in staat gezonde verantwoordelijkheid te nemen. Het helpt je om doelen te bereiken en stimuleert heldere intenties. De Tijgeroog bevordert de genezing van gebroken botten en heeft invloed op de ogen, de keel en de geslachtsorganen. Het beschermt de aura en werkt goed voor de darmen, ook bij krampen. Ook is het nuttig bij verkoudheid, hoesten, hyperventilatie en astma. Hij helpt bij depressies en verslavingen. Voor kinderen is dit ook een zeer mooie steen. Het geeft een positief gevoel en helpt bij faalangst. 

 

3. Seleniet

Deze stenen zijn erg populair. Ze hebben een vrolijke, positieve werking en worden vaak gebruikt bij hardnekkige stress en depressie. Ze brengen je emotioneel in balans en je lichaam in ontspanning. De witte seleniet opent je hart- en kruinchakra en is een mooie steen om bij je te dragen als je bezig bent met spiritualiteit. De steen werkt daarnaast beschermend, zuiverend en zal je meer inzicht geven, waardoor je eerder in staat bent beslissingen te nemen.